Muuksi Tralla  s. 12.05.2014, mära, hõbemust, i. Teik, e. Reia, ei. Rotser

1. Tõutüübilt väiksem, kergem ja kompaktsem, ilma märgatava võõrveresuse mõjuta eesti hobune. Hästi väljendunud märatüübiga. 2. Väike ilmekas pea, väike silm, avar pea – kaela liitumine, püstine õlg, kael kõrge aga sügav (laia läbimõõduga), madal turi, ülaliini proportsioonid head. 3. Veidi väike kämblaümbermõõt keha kohta, madalad päkad. Esi- ja tagajalgade seis korrektne. Käik tagant kitsapoolne. 4. Samm hea rütmiga. 5. Traav hea rütmi ja õlavabadusega, tagajalgu kõverdab ja eest sirutab. 6. Selge kolmetaktiline rütm, kannab ennast hästi, ei kiirusta ja on tasakaalus. 7. Kaunis noor mära, julge ja hea närvikavaga. Potentsiaalikas sugumära.


Muuksi Traks  s. 26.05.2014, ruun, kollane, i. Teik, e. Aami, ei. Aik, elab Lätis.
1. Ilma märgatava võõrveresuse mõjuta suurem, aga samas mitte raske eesti hobune. Sugutüüp väljendunud. 2. Ilmekas pea ja suur silm, hea pea – kaela liitumine, selgete heade üleminekutega, heade proportsioonidega, madal pikk turi ja libajas laudjas. 3. Tugevad piisava suurusega liigestega jalad. Esi- ja tagajalgade seis korrektne. Käik tagant kitsas. 4. Samm elastne, hea üleastumisega ning selge rütmiga. 5. Traav selge ja hea rütmiga, edasipürgiv ning tugev. 6. Galopp heas tasakaalus, jõuline ja selge rütmiga. Jookseb ülesmäge. 7. Kena ratsatüübiline suurem ruun. Veidi pelgliku loomuga.

Muuksi Tuut s.1.06.2014, ruun, raudjas,  i. Teik, e. Vigri, ei. Vihur

Muuksi Tikker  s. 22.05.2014, mära, kõrb, i. Teik, e. Ripsu, ei. Rolf
1. Ilma märgatava võõrveresuse mõjuta tõutüüpiline eesti tõugu hobune. Sugutüüp väljendunud, märalik. Konstitutsioonitüübilt kohev. Kehaehituselt ülesmäge. Jõudlustüübilt sammuhobuse tüüpi. 2. Kuiv pea, normaalne lõuapärade vahe, lühike kael, kõrge kaela liitumine kehaga, keskmine rind, keskmise pikkusega madalam turi, hea pikkusega selg, pikk nimme, libajas laudjas ja madal sabaasetus. 3. Väiksed korrektse kujuga kabjad. Esijalgade seis lai. Keskmise pikkusega pehmed sõrgatsid. Tagajalgade seis harkvarbne. Hea suurusega kuivad kanna -ja randmeliigesed. 4. Samm on tasakaalus, sooviks paremat selja hõivatust ja jalgade tööd. Ei astu üle jälje. 5. Traav on heas rütmis ning tasakaalus, elastne ja lennukas. Ei tööta hästi läbi selja. Aktiivne jalgade töö ja liikumine ülesmäge impulsiga. 6. Galopp hea rütmiga ning tasakaalus, elastne ja lennukas, aktiivse jalgade tööga. Hüppab piisavalt. 7. Välimuselt ja olemuselt meeldiv hobune.